Український стартап Reface звільнив понад 70 співробітників

06.12.2021, 13:00
Фото: Reface

За даними DOU, у стартапі Reface, що дозволяє користувачам змінювати обличчя у відео звільняють відразу 70 фахівців, щоб зробити оптимізацію.

“Три співробітники Reface на умовах анонімності повідомили нам, що компанія мала скорочення. Один зазначив, що до списку на звільнення потрапило 70 осіб, інший співробітник зазначив, що таких було 120”, — йдеться у статті.

Також видання зазначає з посиланням на джерела, близькі до Reface, що на початку 2021 року компанія отримала 5,5 млн дол інвестицій і не зробила жодного із завдань згідно з цими раундами. Тому засновники намагалися отримати ще гроші, але всі фонди відмовили (через дуже низькі продуктові показники).

"Таким чином, у компанії зараз дуже мало грошей", - резюмують там.

У самій компанії зазначили, що за 2021 рік Reface найняв 180 осіб, а команда зросла вп'ятеро, до 250 осіб.

“Для того, щоб посилити нові напрямки та збалансувати джуніорів та сеніорів, ми вирішили оптимізувати команду. Останнім часом Reface скоротив 18% співробітників, реорганізуючи їх у суміжні компанії із нашої екосистеми. На цьому оптимізацію завершено”, - йдеться у повідомленні.

Reface (раніше називався Doublicat) заснували Роман Могильний, Олесь Петрів та Ярослав Бойко у 2011 році. Потім до них приєдналися Іван Алцибеєв, Денис Дмитренко, Діма Швець та Кирило Сигида. Офіс розробки Reface знаходиться у Києві.

Reface розвиває технологію заміни осіб на фото або відео з обличчям однієї людини, можна “натягнути” обличчя іншої зі збереженням міміки. Програми компанії часто використовують інфлюєнсери в соцмережах.

Останні новини