Україна та Грузія започаткували співпрацю у сфері енергоефективності та «зеленій» енергетиці

10.08.2021, 11:11

Фото з відкритих джерел

Держенергоефективності та Міністерство економіки та сталого розвитку Грузії уклали Меморандум про взаєморозуміння в сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"Обидві країни докладають зусиль для розвитку" зеленої "енергетики, декарбонізації економіки, а партнерство відкриє додаткові горизонти для загальних цілей", - прокоментував виконуючий обов'язки глави відомства Костянтин Гура.

За його словами, партнерство повинно стати новим етапом у розвитку зовнішньоекономічних відносин та формуванні ефективної політики розвитку "чистої", енергоефективної, низьковуглецевої економіки в обох країнах.

В рамках укладеного меморандуму сторони планують визначати можливості для реалізації спільних проектів в сфері енергоефективності та "зеленої" енергетики, а також обмінюватися досвідом, передовими практиками та механізмами реалізації проектів в зазначених сферах.

"Україна має колосальний потенціал для розвитку як сфери енергоефективності, так і" зеленої "енергетики. За останні 7 років стався значний прогрес - запущені проекти на суму близько 7,8 млрд євро інвестицій", - додав Гура.

Останні новини