Учасникам бойових дій передали 180 тис. земельних ділянок

24.05.2021, 19:10

Зазначається, що виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції (АТО) здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України.

Уточнюється, що територіальні органи Держгеокадастру вже не перший рік працюють у режимі максимального сприяння учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів в реалізації їхнього конституційного права на отримання землі.

Станом на 21 травня 2021 року головними управліннями Держгеокадастру в областях учасникам бойових дій (АТО/ООС) уло передано у приватну власність 180 тис. земельних ділянок площею 261,8 тис. га із земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Повідомляється, що ділянки призначені для:

  • садівництва;

  • ведення особистого селянського господарства;

  • індивідуального дачного будівництва.

В. о. голови Держгеокадастру Сергій Завадський зауважив, що ініціатива щодо першочергового надання земельних ділянок захисникам України з 2015 року була для Держгеокадастру одним із пріоритетних завдань.

"Фахівці служби надавали військовим, учасникам бойових дій та їхнім сім’ям необхідну інформацію і допомогу в оформленні земельних ділянок. Тепер, коли функцію розпорядження землями державної власності отримують ОТГ, щиро сподіваюся, що співпраця громад із військовиками буде не менш плідною та результативною", – підсумував він.

Останні новини