У Тернополі будують станцію знезалізнення води

15.12.2021, 14:00
Фото: Тернопільська міська рада

Новий етап будівництва станції знезалізнення води передбачає монтування фільтрувальних блоків, які будуть очищувати воду від негативних домішків і металів.

Про це передає пресслужба міської ради.

 «Проєктом передбачено, що таких фільтрувальних блоків буде сім, два з яких уже в Тернополі, третій заплановано доставити до кінця року, інші — у 2022 році. За допомогою напірних фільтрів будуть забрані всі негативні домішки і метали з води, яка подається тернополянам, що суттєво вплине на якість води, покращить її смакові характеристики та запах», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається що фільтрувальні матеріали - активоване вугілля, кварцевий пісок та мінерали, засипають у ємності сімома шарами.

Важливо, що фільтри не потребуватимуть заміни впродовж усього терміну експлуатації. Вони очищатимуться зворотним промиванням в автоматичному режимі. За добу можна буде очищувати та знезалізнювати 42 тис. куб. м води.

Як повідомляло агентство, будівництво станції знезалізнення води у Тернополі здійснюються в рамках проєкту «Розвиток міської інфраструктури-2», фінансованого Світовим банком.

Під час реалізації проєкту у Тернополі використовують найсучасніші технології, що широко застосовують у європейських країнах та США.

 

Останні новини