У Дніпрі знесуть найбільший довгобуд часів СРСР

04.02.2022, 12:00
ФОТО: VGORODE

У Дніпрі недобудовану з радянських часів багатоповерхову будівлю готелю "Парус" повернули територіальній громаді та незабаром знесуть.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Радіо Свобода.

За словами Філатова, 2 лютого 2022 року Верховний Суд України повернув недобудований готель у власність територіальної громади Дніпра.

"Подробиці трохи пізніше. Але вже зовсім скоро Дніпро позбудеться півстолітнього символу занепаду і застою", – повідомив Філатов.

Він нагадав, що ця недобудова стоїть у Дніпрі з 1975 року, і додав, що її знесуть.

Громадський активіст Кирило Дороленко, з ініціативи якого на недобудованому об’єкті відбувалися патріотичні флешмоби і, зокрема, на фасад готелю було нанасене зображення тризуба, заявив, що споруда – у незадовільному стані. Якщо її знесуть, містяни знайдуть нове місце для патріотичної символіки.

"Це місце треба приводити до ладу, бо це – частина Набережної, а вона перетворилася на небезпечну зону. З будівлею справді є проблеми, вона розвалюється. Коли ми перебували всередині, то бачили, що на горі там не вистачає частини сходинок і нам доводилося перестрибувати. Напевно, його час минув. Можливо, там буде створений якийсь цікавий парк або зелена зона. Що ж до герба – так, ми намалювали герб, але це звичайний малюнок, ні на якому балансі він не перебуває. Якщо готель знесуть, його не стане, треба буде подумати, куди перенести цей символ", – сказав Дороленко.

32-поверховий готель "Парус" у Дніпрі споруджували у 1975-1989 роках. Це проєкт архітектора Володимира Зуєва. Місце для будівництва біля річки намивалося штучним шляхом. 2005 року недобудований об’єкт продали приватному підприємству з умовою, що власники добудують його до 2015 року. Після невиконання цієї обіцянки довгобуд через суд повернули у власність міста.

 

Останні новини