У "Дії" з'явилися ще три COVID-сертифікати

21.12.2021, 13:45
Фото: Дія

На порталі "Дія" з'явилася можливість генерувати ще три COVID-сертифікати: на підставі негативного ПЛР-тесту, про одужання та для дітей віком від 12 років.

Про це повідомляє пресслужба "Дії".

Зазначається, що для отримання цих сертифікатів, необхідно авторизуватися на порталі "Дія", натиснути "Послуги" – "Здоров'я" – "COVID-сертифікати", далі обрати необхідний тип документу та поставити галочку для згоди на передачу даних.

У "Дії" нагадали, що сертифікати з порталу можна роздрукувати або зберегти на свій ґаджет у форматі PDF.

У Міністерстві цифрової трансформації пояснили, що дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, COVID-сертифікат можуть згенерувати батьки, з 14 років – підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це також можуть зробити батьки.

Водночас COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. А COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

 

Останні новини