Соціологи запитали в українців про головні покращення року й отримали несподівану відповідь

22.12.2021, 13:45
Фото з відкритих джерел

Найбільшими покращеннями за рік українці назвали стан доріг та додаток "Дія".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Більше ніж 60% респондентів відзначили покращення протягом останнього року стану доріг. Позитивні зрушення у цифрових технологіях в державній сфері (додаток "Дія") відзначили майже половина опитаних.

Покращення міжнародного іміджу України побачили 20% респондентів (28% – відсутність змін, 40% – погіршення), про покращення у безпеці на дорогах заявили 19% опитаних (34% – відсутність змін, 41% – погіршення), якості медичного обслуговування – 17% (31% – відсутність змін, 45% – погіршення), якості освіти – 12% (28% – відсутність змін, 40% – погіршення).

Водночас близько половини опитаних не побачили змін за рік у боротьбі з корупцією (37% заявили про погіршення) та вирішенні питання війни на Донбасі (34% заявили про погіршення).

За даними опитування, більшість респондентів також вказали на відсутність змін в таких сферах, як стабільність курсу гривні та свобода слова і демократія.

При цьому 80% відчули погіршення в ситуації з тарифами на комунальні послуги, а 90% - з цінами на основні товари і ліки.

Також близько половини опитаних побачили погіршення у можливості знайти роботу (29% – відсутність змін, 11% – покращення) та якості житлово-комунальних послуг (37% – відсутність змін, 9% – покращення).

Останні новини