Шахраї створили фейкову Дію для підробки COVID-сертифікатів

25.10.2021, 14:30
Фото з відкритих джерел

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що шахраї створили фейкову програму держпослуг «Дія» на AndroidМета програми полягає у використанні підроблених документів, зокрема COVID-сертифікатів. 

«Тут одні умільці для Android зробили фейкову копію додатка з документами в дизайн стилі «Дії», яка встановлюється за посиланням, не з Google Play. Мета - створювати підробки ковидних сертифікатів, фейкові паспорти для покупки алкоголю неповнолітнім. Звичайно ж, документи не валідуються через QR. І для тих, хто купує подібні «сервіси», будьте обережні,  можна потрапити під статтю «підробка документів» , — написав міністр. 

Він жартома додав, що поставив завдання команді «розробити новий електронний документ — паспорт ув'язненого». Організаторам цього шахрайства приготуватися стати першими бета-тестувальниками, наголосив Федоров. 

Зазначимо, підробка документів , печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених  документів , печаток, штампів караються штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Останні новини