Серед найкращих вишів Східної Європи та Середньої Азії - 41 український

16.12.2021, 11:15
Фото: weloveua.com

До рейтингу, який визначає на 2022 рік найкращі університети країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, увійшли 450 закладів вищої освіти, з них 41 - з України.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Зазначається, що рейтинг укладено глобальним науково-дослідним консультаційним центром QS Quacquarelli Symonds. Його директор Бен Саутер уточнив, що така кількість українських закладів вищої освіти є абсолютним рекордом в історії цього регіонального рейтингу.

У порівнянні з 2021 роком вперше ввійшли до рейтингу 16 університетів. Окрім того, чотири виші поліпшили свої позиції.

Водночас, за словами Саутера, присутність України у першій сотні рейтингу скоротилася з чотирьох до трьох університетів на тлі загального зниження репутаційних та наукометричних показників.

Отже, найкращими вишами України рейтинг назвав Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 35-те місце у 2022 році (33-тє - у 2021-му), Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” – 63-тє (66-те), Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 69-те  та 67-ме відповідно.

“Розвиток вищої освіти – один із пріоритетних напрямів діяльності МОН. Покращення якості надання освітніх послуг, розвиток академічної мобільності та збільшення фінансування для проведення наукових досліджень в університетах допомагає стимулювати роботу закладів вищої освіти”, – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

 

Останні новини