Російські війська вночі вдарили по Миколаєву

27.04.2023, 13:04

В ніч проти 27 квітня у Миколаєві пролунали вибухи. За попередньою інформацією, російські війська обстріляли місто ракетами "Калібр". Поранено 23 людини, серед яких діти. Одна людина загинула.

Під час обстрілу двоє дітей отримали поранення різної тяжкості, їх доставили до Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні. Одна дитина залишається на стаціонарному лікуванні під наглядом медиків.

Як зазначив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону "Єдині новини", атака ворогу була нетиповою, оскільки до цього місто не обстрілювали вже 113 днів. Пан Кім зазначив, що відповідного реагування не відбулось, оскільки ракети не були помічені:

"Це був незвичний удар, тому що ми не реагували, ми не бачили. Це було, як сніг на голову."

Прессекретарка начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Вікторія Олійник також відповіла на низку питань та сказала, що за попередніми даними ворог вдарив ракетами типу "Калібр", які пройшли по низу хвиль радарів, які могли їх зафіксувати.

 

Чотири ракети випущені військами рф стали черговим доказом факту терору проти мирного населення, адже усі прильоти прийшлись по цивільній інфраструктурі. В результаті нічної атаки пошкоджено кілька житлових будинків, навчальний заклад та адміністративну будівлю, а також історичну будівлю міста — миколаївське адміралтейство.

Підраховуючи приблизні масштаби руйнувань, Віталій Кім відзначив, що у місті після ворожої атаки зруйновано близько 700 вікон у будинках, також зруйнований памятник архітектури, що належав одному з заводів, пошкоджена центральна адміністрація, будівля суду та технікуму.

Найбільших руйнувань зазнав приватний сектор, від одного з будинків залишилась лише вирва, зазначив очільник ОВА.

Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів, на місцях працюють усі відповідні служби.

 

Останні новини