Рада намагатиметься прийняти держбюджет на 2022 рік до початку грудня, – віцеспікер

05.11.2021, 16:45
Фото: slovoidilo.ua

Верховна Рада може ухвалити в цілому закон про державний бюджет на 2022 рік до грудня.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради, член партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, інформує Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що наступного пленарного тижня, який розпочнеться з 15 листопада, у нас уже, можливо, будуть пропозиції щодо державного бюджету. Так, один тиждень – це замало для їх обробки... Ми підганятимемо міністерство фінансів. Звичайно, нам не хотілося б заходити до бюджету у грудні, тому що у грудні залишається лише дві "пленарки" (пленарних тижні, – ред.) і це така історія, яка може вийти з позачерговими (засіданнями парламенту, – ред.) та з якимись продовженнями засідань, це потрібно враховувати", – сказав перший віце-спікер.

Водночас він також висловив сподівання, що Раді не доведеться засідати в режимі "бюджетної ночі", щоб ухвалити головний фінансовий документ на наступний рік.

Яке повідомлялося, Верховна Рада завершила процедуру прийняття закону "Про державний бюджет на 2022 рік" у першому читанні 2 листопада, хоча почала розглядати документ ще 20 жовтня.

Тепер Кабінет міністрів у двотижневий термін має передати до Верховної Ради проект держбюджету-2022 до другого читання.

 

Останні новини