Президент Зеленський зустрівся з Байденом та прем'єром Британії Джонсоном

02.11.2021, 16:15
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час Конференції ООН у Глазго 2 листопада зустрівся із президентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомляється в Twitter Зеленського.

«Обговорили ситуацію із безпекою на Донбасі. США продовжують підтримувати територіальну цілісність та реформи в Україні», - зазначив Зеленський.

А 1 листопада Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Вони обговорили питання взаємодії України та Великобританії, військово-оборонної співпраці.

Крім того, Зеленський обговорив ситуацію на Донеччині з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Президент України висловив сподівання на лідерську роль Канади у підтримці набуття Україною членства в НАТО.

«Сторони також обговорили загрозу, яку становить проект «Північний потік-2» для енергетичної безпеки Європи, енергетична криза та заходи щодо боротьби з нею. Зеленський висловив сподівання на посилення економічної співпраці двох країн та розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Також йшлося про спрощення поїздок до Канади для громадян України», – повідомили в Офісі Президента України.

Також Володимир Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністрами Ізраїлю Нафталі Беннетом, Швеції – Стефаном Левеном, Грузії – Іраклі Гарібашвілі та канцлером Австрії Олександром Шалленбергом, генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом.

Останні новини