Польські силовики затримали вже трьох українців за перевезення біженців

16.11.2021, 11:00
Фото з відкритих джерел

У Польщі за останню добу затримали п’ятьох осіб, які допомагали нелегальним мігрантам, серед них є двоє громадян України.

Як повідомляє RMF24, після опівночі полісмени біля Ольховіце, що у прикордонній зоні, після короткої погоні затримали легковик з чотирма пасажирами-сирійцями. Водій виявився громадянином України. Після 2 години ночі в Орлі затримали ще одного громадянина України. Він визнав, що їхав підібрати мігрантів. На домовленому місці зустрічі на нього чекали троє сирійців.

Надвечір затримали двох громадян Польщі, в автомобілі яких виявили іракця, що незаконно потрапив до країни, а згодом – водія-громадянина Таджикистану, що перевозив двох афганців.

Затримали також загалом 10 нелегальних мігрантів.

Напередодні також повідомляли про затримання водія-українця, який мав забрати від кордону шістьох іракців. Це вже не перші подібні випадки, окремі водії перевозили і понад 10 людей.

Як відомо, на початку липня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь більше не стримуватиме нелегальних мігрантів до країн Євросоюзу, бо через санкції «на це немає ні грошей, ні сил». Для боротьби з потоками мігрантів Литва, Латвія та Польща вирішили будувати паркани на кордоні з Білоруссю. 

Останні новини