Окупанти рф атакували Умань крилатими ракетами: є влучання у багатоповерхівку

28.04.2023, 12:18

Близько 04:30 години, під час масованого обстрілу України Росією, у житловий дев'ятиповерховий будинок влучила крилата ракета. На місці виникла пожежа.

За словами тимчасово виконувачки обов'язків речниці Головного управління поліції Черкащини Наталії Ткачук, на місцях влучань працюють слідчі та криміналісти, які оглядають місця обстрілів, збирають речові докази та документують наслідки ворожої атаки з боку військ РФ.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець прокоментував ранкову атаку ворога:

"Цього ранку окупанти атакували Черкащину. Маємо два влучання крилатих ракет в Умані: у житловий будинок і складські будівлі. Рятувальники продовжують розбирати руїни.На жаль, уже маємо десятьох загиблих. Серед них  двоє 10-річних діток. Працює штаб допомоги потерпілим. Надаємо всю необхідну допомогу."

Станом на 17:42, відомо вже про 21 загиблого, 9 осіб госпіталізовано.

В Умані на базі ліцею №5 розпочав роботу оперативний штаб допомоги для постраждалих, а також відкрито офіційний банківський рахунок для допомоги постраждалим від ракетної атаки жителям.

На Черкащині оголошено триденну жалобу.

Окрім цього відомо, що сьогодні вранці масованого ракетного удару по Україні. В результаті атаки є жертви і руйнування в Дніпрі та Українці на Київщині. Українська ППО збила 21 з 23 крилатих ракет і два дрони.

 

Новина оновлюється.

Останні новини