Нова українська авіакомпанія Air Ocean здійснила перший рейс із Києва до Запоріжжя

22.11.2021, 10:15
Фото з відкритих джерел

Нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines 21 листопада почала виконувати рейси за маршрутом Київ (міжнародний аеропорт "Київ") – Запоріжжя. Водночас 22 листопада компанія запускає рейси з Києва до Львова.

Про це під час пресконференції повідомив комерційний директор компанії Павло Мізін.

"Наша мета – поєднати українські міста. Незабаром ми вийдемо на міжнародний ринок", – сказав він.

Рейси до Запоріжжя та Львова Air Ocean Airlines планує виконувати на щоденній основі. Пізніше заплановано старт рейсів за маршрутами Чернівці – Київ, Львів – Дніпро та Львів – Харків.

За словами Мізіна, заповнюваність першого регулярного рейсу Київ – Запоріжжя становила 25% від ємності (22 пасажири). До Львова з Києва вирушить 35 пасажирів, назад – 50.

Відповідаючи на запитання про те, чи була підтримка компанії від держави, її директор Микола Мельниченко зазначив: Air Ocean Airlines – приватна авіакомпанія і досі жодних грошових вливань від держави не було.

Нагадаємо, наразі флот "Air Ocean Airlines" складається з двох літаків Ан-148, які збудовані на Воронезькому авіазаводі і раніше літали в Сибіру у складі флоту російської авіакомпанії "Ангара". До кінця поточного року авіакомпанія планує отримати ще один такий літак, а у першому півріччі 2022 року – ще три літаки.

Флот Ан-148 російської авіакомпанії простоював через проблеми щодо підтримки льотної придатності літаків, зокрема, з огляду на санкції РНБО України проти "Ангари". Внаслідок цього частина літаків стала донорами запчастин для підтримки польотів інших повітряних суден.

Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу, їх на умовах оренди надасть нинішній власник – кіпрська компанія CYPRUS AIRCRAFT LEASING 2 (CAL) LTD. Директором компанії у відкритих реєстрах вказано Ральфа Дітера Монтага Гірмеса. У 2016 році він був власником 20% акцій латвійської авіакомпанії airBaltic і хотів продати їй російські літаки Superjet 100 (SSJ100). Також ЗМІ пов'язують його з постачанням випущених у Києві двох Ан-148 до Північної Кореї та шести Ан-158 на Кубу.

 

Останні новини