НКРЕКП застерігає суди від встановлення тарифів для «певних обленерго»

22.07.2021, 16:00

Зображення Couleur з сайту Pixabay

НКРЕКП вважає неприйнятним, що в порушення норм Конституції України органи судової влади втручаються у виключну компетенцію НКРЕКП і перебирають на себе повноваження щодо встановлення тарифів на послуги з розподілу е/е.

Таким чином створюються небезпечні для галузі прецеденти, коли оператори системи розподілу е/е через суди домагаються збільшення тарифів на розподіл, що дозволить їм отримувати надприбутки за рахунок споживачів цілих областей України.

Так, 22 червня 7-й апеляційний адмінсуд (Вінниця), розглянувши апеляційну скаргу НКРЕКП, залишив без змін судове рішення Вінницького окружного адмінсуду від 2020 р., яким була скасована постанова НКРЕКП про визначення розміру прогнозованих технологічних витрат е/е на 2020 р. для Вінницяобленерго. Фактично суд зобов’язав НКРЕКП збільшити обсяг цих витрат у структурі тарифу на суму близько 50 млн грн, що в кінцевому випадку має бути додатково сплачена споживачами Вінницької обл.

В НКРЕКП підкреслили, що крім Вінницяобленерго до подібних спроб перерахувати тарифи з розподілу е/е через позови до суду вдавались й інші підприємства групи «Енергетичний стандарт» Григоришина.

Останні новини