Мінекономіки прогнозує зростання ВВП у 2022 році на рівні 3,6%

28.12.2021, 15:45
Фото з відкритих джерел

Міністерство економіки України відкоригувало прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) країни на 2022 рік у бік більшої стриманості – 3,6% проти початкового прогнозу 3,8% наприкінці травня.

Про це повідомила перша віцепрем'єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Здебільшого це пов'язано з новими викликами у зв'язку з продовженням коронавірусних обмежень. Міністерство очікувало, що обмеження для економіки будуть зняті раніше, але виявлення нових випадків та чергові хвилі COVID-19 говорять про те, що підприємствам може знадобитися більше часу, щоб адаптуватися до новим умовам", – відповіла вона агентству.

За словами Свириденко, прогноз інфляції залишається незмінним. Вона нагадала, що Національний банк вже вжив низку заходів, щоб повернути інфляцію у допустимі межі.

"Мета Нацбанку – це 5%, плюс-мінус 1%. Відповідно, за його розрахунками, вже в другій половині наступного року ми зможемо досягти такого показника", – зазначила перша віцепрем'єрка.

Вона зазначила, що за підсумками 2021 року Україна матиме найвищий доларовий ВВП за всю історію – майже $200 млрд.

"Коли президент прийшов до влади, то доларовий ВВП країни становив лише $131 млрд. За великим рахунком, за п'ять років каденції президента ми можемо досягти зростання ВВП майже вдвічі", – заявила Свириденко.

 

Останні новини