Керівництво Енергоатома обговорило з представниками Electricitе de France можливі напрямки співпраці

29.09.2021, 18:30
Фото з відкритих джерел

29 вересня 2021 року відбулася зустріч керівництва ДП «НАЕК «Енергоатом» з представниками Electricit? de France (EDF). Сторони обговорили низку важливих питань, що представляють спільний інтерес, зокрема щодо співробітництва в контексті підписаних угод з питань переробки відпрацьованого ядерного палива та впровадження маневрених режимів роботи АЕС.

Керівник Енергоатома Петро Котін зазначив, що для України, як і для Франції, атомна енергетика відіграє надзвичайно важливу роль, оскільки живить економіки обох країн. НАЕК «Енергоатом» як експлуатуюча організація АЕС посідає друге місце в Європі після французької EDF за часткою атомної енергії в національному енергобалансі (понад 54%).

Серед пріоритетів у міжнародній співпраці мета НАЕК – постійно нарощувати співробітництво з нашими партнерами з Європейських країн, зокрема з французькими компаніями.

Своєю чергою старший віцепрезидент з нових ядерних проектів та інжинірингу EDF Вакіс Рамані висловив зацікавленість французької сторони у розвитку атомної енергетики та реалізації спільних проєктів з українськими атомниками.

Напередодні в рамках підготовки зустрічі з представниками EDF керівництво НАЕК зустрілося з французькими дипломатами. Радник з питань ядерної політики регіональної економічної служби в країнах СНД посольства Франції в Україні Олександр Горбачов відзначив прагматичний підхід керівництва Енергоатома до вирішення стратегічних питань. Він висловив велику зацікавленість французької сторони у співпраці з українськими атомниками та підкреслив важливість поглиблення діалогу між двома країнами.

Останні новини