Facebook підвищить вартість реклами для українського бізнесу на 20% через новий податок

10.12.2021, 11:15
Фото з відкритих джерел

Із січня 2022 року компанія Meta додає 20% податку на додану вартість (ПДВ) для послуг своєї соціальної мережі Facebook в Україні.

Про це повідомили в компанії, передає ain.ua.

"Відповідно до нової норми про ПДВ в Україні, з 1 січня 2022 року Facebook зобов’язаний за законом стягувати ПДВ з усіх продажів реклами до всіх рекламодавців в Україні. Щоб пересвідчитись у тому, що такі користувачі знають про дані вимоги, ми розробили корисні поради, що доступні у нашому центрі підтримки",– зазначили в компанії у відповідь на запит видання.

Так, від початку січня 2022 року реклама на Facebook в Україні обкладатиметься ПДВ за місцевими ставками (20%). Це стосується тих рекламодавців, у яких бізнес- або персональна адреса є українською, і хто не підтвердив, що є зареєстрованою юрособою або приватним підприємцем, і самі додали номер платника ПДВ до свого рекламного акаунту Facebook.

Цей номер можна додати в особистих налаштуваннях, там само можна і підтвердити, що ви є юрособою чи приватним підприємцем, який сам визначає та сплачує ПДВ у відповідності до Податкового кодексу України. У такому разі Facebook не додаватиме ПДВ до послуг, які ви закупаєте. Логіка в тому, що якщо підприємець сам вираховує та сплачує цей податок, соціальна мережа не зобов’язана це робити.

ПДВ додаватиметься до рахунків автоматично, за ставкою 20%. Але його застосовують не до загального бюджету, який компанія чи користувач призначив на рекламу, а до чеку, яким вони оплачують рекламу.

В компанії також підкреслюють, що не можуть надавати податкові консультації, і з приводу уплати податків радить звертатися до юристів або податкової.

 

Останні новини