Державні шахти за пів року отримали збитки на майже 600 мільйонів

05.11.2021, 10:30
Фото з відкритих джерел

Найбільші державні вугільні підприємства, підпорядковані Міністерству енергетики, синхронно відзвітували про чисті збитки на загальну суму понад 576 млн грн за перше півріччя 2021 року.

Серед них:

  • "Торецьквугілля" (Донецька область) – 214,9 млн грн;
  • "Львіввугілля" – 204,2 млн грн;
  • "Лисичанськвугілля" (Луганська область) – 103,7 млн грн;
  • "Волиньвугілля" – 53,8 млн грн.

За аналогічний період минулого року три підприємства взагалі прозвітували про збиток на суму 1 млрд грн. Тоді лише ДП "Львіввугілля" отримало за шість місяців 2020 року прибуток у сумі 213 млн грн.

Згідно з пояснювальними записками держпідприємств, з початку 2021 року на "Торецьквугілля" бракує матеріалів для здійснення господарської діяльності, що унеможливлює здійснення виробничих процесів у повному обсязі. Головною причиною збитків на "Лисичанськвугілля" назвали припинення електропостачання та відсутність коштів на ремонт і придбання необхідних матеріалів.

Зазначається, що на трьох підприємствах ( "Львівугілля", "Лисичанськвугілля", "Волиньвугілля") замість директорів керують виконувачі обов’язків.

Водночас "Львівугілля" та "Волиньвугілля" віднесені урядом України до підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

 

Останні новини