Атомпрофспілка звернулася до РНБО з вимогою негайного інформування президента про ситуацію, що сталася на СхідГЗК

14.07.2021, 15:15

Фото взято з русурсу http://www.atomprofspilka.info/

Атомпрофспілка звернулася до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова  з вимогою негайного інформування  про ситуацію, що сталася на ДП «СхідГЗК», Президента України. Підприємство припинило свою виробничу діяльність.

«Усі заяви про небайдужість держави до проблем комбінату, до проблем всієї ядерно-паливної галузі України залишилися лише заявами. Неодноразові наради, переговори не дали позитивного результату через те, що не містять конкретних рішень. Як і Укази Президента «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики», та рішення РНБО «Про заходи з нейтралізації загроз у сфері атомної енергетики і промисловості». «Трудовий колектив вичерпав свої можливості і зараз вже не наполягає, а категорично вимагає: не допустіть біди! Невже досвіду Чорнобиля для України виявилося замало. Якщо влада байдужа, то активні дії будуть застосовувати самі українці і будуть відстоювати своє право на безпечне життя, роботу та робочу гідність. Не змушуйте нас до крайніх заходів», – йдеться у зверненні Атомпрофспілки.

У Зверненні також вказується, що «керівництво комбінату практично не обізнане зі специфікою виробництва і не вживає жодних дій, щоб напрацювати відповідні заходи та довести на всіх державних рівнях необхідність їх реалізації.

Останні новини