Хакери атакували нафтові компанії: постраждали десятки терміналів по всьому світу

04.02.2022, 14:00
фото: ВВС

Оператори трьох нафтових компаній Європи зазнали кібератаки, повідомляє BBC. За даними ЗМІ, IT-системи трьох компаній вийшли з ладу або були серйозно порушені. Йдеться про німецьку Oiltanking, бельгійську SEA-Invest та нідерландську Evos.

Також зазначається, що постраждали десятки терміналів для зберігання і транспортування нафти по всьому світу. Атака сталася ще в минулі вихідні. 

Бельгійська прокуратура розпочала розслідування кібератаки, яка торкнулася терміналів SEA-Invest, зокрема найбільшого терміналу компанії в Антверпені. У компанії заявили, що в неділю постраждали всі порти, якими вони керують у Європі та Африці.

Прессекретарка SEA-Invest сказала, що їм відомо про кібератаки на інші компанії, але розслідування не встановило, чи є зв'язок.

Oiltanking, яка займається зберіганням і транспортуванням нафти, автомобільного палива та інших нафтопродуктів, після атаки працювала з обмеженими можливостями. У компанії припускають, що хакери використовували програму-здирник, яка шифрує дані й виводить комп'ютерні системи з ладу.

Співробітник баржингової компанії в Нідерландах повідомив журналістам, що портові ланцюжки постачання було порушено. За його словами, «все рухається, але набагато повільніше, ніж зазвичай».

Останні новини