Visa запустила консалтинговий сервіс з криптовалют

09.12.2021, 11:00
Фото з відкритих джерел

Американська Visa Inc. запускає консалтинговий сервіс з криптовалют

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Новий сервіс стане частиною консалтингового та аналітичного підрозділу Visa та працюватиме з фінансовими інститутами, рітейлерами та іншими компаніями, консультуючи їх по ринках криптовалют, включаючи їхнє можливе використання для забезпечення операцій, а також проведення досліджень, пов'язаних з NFT.

Серед клієнтів, які вже користуються послугами сервісу, американський банк UMB.

Visa сподівається, що її новий сервіс дозволить прискорити поширення та прийняття біткойну та інших криптовалют компаніями. Visa вважає, що криптовалюти можуть стати основним полем для її подальшого зростання, особливо на тлі того, що вона розширюється в інші сфери платежів, крім кредитних карток.

Компанія вже розвиває продукти, що дозволяють клієнтам використовувати криптовалюти для платежів. У березні Visa повідомила, що почала проводити розрахунки за транзакціями у стейблкойнах (stablecoin - загальна назва криптовалют, які забезпечені національними валютами та активами), зокрема, у USD Coin, який прив'язаний до долара США.

Крім того, компанія в 2020 році почала працювати з цифровими валютами, які випускають центробанки різних країн.

У період з 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року Visa здійснила транзакції з цифровими валютами на суму близько $3,5 млрд.

94% людей мають певний рівень поінформованості про криптовалюти, майже третина з них використала їх як інвестиції або засоби обміну, показали результати опитування, проведеного Visa та маркетинговою компанією LRW. Загалом в опитуванні взяли участь 6 тис. людей з різних країн світу.

Останні новини