У США та в усьому світі вшановують пам'ять жертв терактів 11 вересня – серед загиблих було 12 українців

11.09.2021, 17:00
Фото з відкритих джерел

У США та інших країнах вшановують пам'ять майже 3 тисяч жертв терактів у Нью-Йорку та Вашингтоні, що трапилися 11 вересня 2001 року.

Президент США Джо Байден сьогодні відвідає сім'ї загиблих у трьох американських містах.

- У дні після 11 вересня 2001 року ми бачили героїзм скрізь, у місцях, очікуваних і несподіваних. Ми також побачили щось дуже рідкісне: справжнє почуття національної єдності. У битві за душу Америки єдність – наша величезна сила. "Єдність не означає, що ми повинні вірити в те саме, але ми повинні мати фундаментальну повагу і віру один в одного і в цю націю", - сказав він у своєму зверненні.

Президент України Володимир Зеленський зі свого боку наголосив, що 20 років тому жахливі атаки 11 вересня назавжди змінили світ.

«Сьогодні ми разом із американським народом згадуємо жертв цієї трагедії. Тероризму немає виправдання, ми маємо й надалі спільно протидіяти йому. Ми залишаємося пліч-о-пліч із США у цій боротьбі», - написав він у Twitter.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в США було здійснено найбільший за кількістю жертв теракт в історії. Чотири групи терористів захопили чотири рейсові пасажирські літаки, два з них були направлені у вежі Світового торгового центру на Манхеттені в Нью-Йорку, в результаті обидва хмарочоси обвалилися. Третій лайнер був направлений до будівлі Пентагону поблизу Вашингтона.

Команда та пасажири четвертого літака спробували перехопити у терористів керування, лайнер впав у поле в штаті Пенсільванія. Крім 19 терористів-смертників, внаслідок атак загинули 2977 людей, ще 24 були оголошені зниклими безвісти. Серед загиблих було 12 українців.

Останні новини