Panasonic розробляє систему кібербезпеки для авто

23.11.2021, 11:30
Фото з відкритих джерел

Японська компанія Panasonic заявила про розробку системи, яка захищатиме автомобілі від кібератак на тлі випуску більшої кількості транспортних засобів, в яких програмне забезпечення оновлюється через Інтернет.

Про це повідомляє Kyodo News.

У компанії зазначили, що програмне забезпечення буде встановлене в автомобілях, підключених до Інтернету, для виявлення аномалій.

«Якщо комп’ютеризований контроль над авто під час водіння буде втрачено, це призведе до смертельних аварій. Аномалії потрібно виявляти на набагато ранішому етапі», – сказав представник Panasonic, додавши, що їхня система буде здатна саме на це.

За даними дослідницької компанії Fuji Keizai Group Co., очікується, що кількість автомобілів, підключених до Інтернету, постійно зростатиме і становитиме 80% від усіх легкових автомобілів, проданих у всьому світі у 2035 році, у порівнянні з лише 34% у 2019 році.

Зазначається, що японський уряд також посилює заходи безпеки проти кібератак в автоіндустрії. Так, з липня наступного року автомобілі, в яких систему контролю керування можна оновлювати в бездротовий спосіб, мають пройти перевірку в Міністерстві землі, інфраструктури, транспорту та туризму країни.

 

Останні новини