Маск продав акції Tesla на $5 мільярдів

11.11.2021, 10:45
Фото з відкритих джерел

У понеділок він реалізував понад 2 млн опціонів на купівлю паперів Tesla, отриманих ним як винагороду, на загальну суму $2,5 млрд. Його витрати, пов'язані з реалізацією опціонів, становили близько $13,4 млн.

Цього ж дня він продав понад 900 тис. акцій Tesla за ціною від $1135 до $1196. У повідомленні компанії зазначається, що папери продані виключно з метою залучення коштів для покриття податкових виплат, пов'язаних із реалізацією опціонів.

Продані в понеділок акції становлять менше ніж 1% частки Маска в Tesla, їх реалізація була запланована ще у вересні, про що глава компанії заявляв публічно. Протягом наступних двох днів він продав ще приблизно 2% свого пакета, повідомила компанія. У цьому разі не йдеться про попередньо заплановані продажі, пише The Wall Street Journal.

Загалом за три дні Маск продав близько 4,5 млн акцій Tesla.

Нагадаємо, минулими вихідними бізнесмен пообіцяв продати 10% акцій Tesla, які йому належать, якщо за відповідний крок проголосують користувачі Twitter. За результатами проведеного в соцмережі опитування він мав реалізувати цей пакет. До цього тижня Маску належало понад 17% акцій Tesla, і вартість його частки оцінювалася більш ніж у $200 млрд, а її 10% пакет - майже в $21 млрд.

Останні новини