Ердоган прибув у Сочі на зустріч з Путіним

04.09.2023, 13:52

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на запрошення російського колеги Володимира Путіна прибув з одноденним робочим візитом у Сочі.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

Найважливішим пунктом порядку денного переговорів президентів стане угода про Чорноморський зерновий коридор, з якої Москва вийшла 17 липня.

Сторони також обговорять останні події у російсько-українській війні, стан двосторонніх турецько-російських відносин, включаючи співробітництво у сфері енергетики, торгівлі, економіки та туризму.

У поїздці турецького лідера супроводжують дружина Еміне Ердоган, голова розвідки та низка міністрів.

Російські ЗМІ повідомили про початок переговорів Ердогана і Путіна. Заплановано, що обговорення розпочнеться за участю делегацій, а потім глави держав продовжать переговори у вузькому складі, який пройде у форматі обіду.

Путін заявив, що має намір обговорити з Ердоганом ситуацію в Україні та Сирії, а також зернову угоду: "Звичайно, не залишимо без уваги питання, пов'язані з "українською кризою". Я знаю, що ви маєте намір порушити питання про зернову угоду, ми відкриті для переговорів з цього питання".

Ердоган висловив сподівання, що за підсумками переговорів із Путіним буде зроблено важливе оголошення, яке стане "кроком назустріч африканським країнам".

Останні новини