Археологи знайшли давньоєгипетські ритуальні предмети, які використовувалися для поклоніння богині Хатхор

26.09.2021, 10:00
Фото з відкритих джерел
У давньоєгипетському місті Буто археологи знайшли ряд предметів, які стародавні єгиптяни використовували в ритуальному поклонінні Хатхор, богині неба.

Артефакти, знайдені в ході розкопок на місці храму в стародавньому місті Буто, включають курильниці з фаянсу (на одній зображений бог Гор), фрагмент вапнякової колони із зображенням богині і золотий символ уджат. Уджат був популярний в Стародавньому Єгипті і вважався зображенням очей бога Гора. У різних місцях і в різні часи символ асоціювався з родючістю і любов'ю, з красою, а іноді із захистом і лікуванням. Вік цих артефактів - близько 2700 років.

«Археологи також відзначили, що серед знахідок є слонова кістка, на якій зображені жінки, що несуть підношення, і сцени повсякденного життя з зображеннями рослин, птахів і тварин. Крім того, вони виявили артефакти з ієрогліфами », говориться в повідомленні.

Місто Буто був столицею Нижнього Єгипту, північній частині сучасної країни, до того, як він об'єднався з Верхнім Єгиптом близько 3100 до н.е. Руїни міста розташовані приблизно в 95 кілометрах на схід від Олександрії.

Останні новини