Міжнародний біатлон без російських спортсменів

28.03.2023, 16:48

У неділю, 26 березня українські біатлоністи закінчили виступи на внутрішній арені та офіційно закрили сезон 2022/23.

Національні першості з біатлону, а також церемонії нагородження за підсумками масстартів відбувались традиційно у Буковелі, куди у передостанній день чемпіонату прибув і Президент Міжнародного біатлонного союзу (IBU) Олле Далін.

За результатами змішаної естафети переможцем Чемпіонату України стала Харківська область. Другими стали біатлоністи з Тернопільської області, а "бронзу" вибороли представники Сумської області.

Коментуючи свій візит до України, Олле Далін сказав, що порадить представникам IBU прибути до України щодо надання рекомендацій для покращення арени. Однак віддав належне тому, що в Україні вдалося реалізувати проєкт створення біатлонного стадіону для проведення змагань на міжнародному рівні.

Висловлюючи свою шану українським спортсменам, які продвжують тренуватись та змагатись у такий складний час, пан Далін відповів на запитання журналістів про можливість та бажання російських та білоруських спортсменів повернутись у міжнародний біатлон: 

"Все залежить від того, як зміниться ситуація тут із війною. Є рішення конгресу дотримуватися відсторонення, допоки ситуація не зміниться. Питання про повернення ми навіть не розглядаємо зараз. Зараз із ними є неофіційні контакти. Це природньо, що вони хочуть повернутися"

Як бачимо, війна на території України не лише не принесла рф бажаних їм результатів, а й зачинила усі двері до міжнародного спорту та розвитку їхніх спортсменів. Ну а ми будемо слідкувати за успіхами та здобутками наших біатлоністів на міжнародній арені і надалі.

 

 

Останні новини