ВАСК заочно судить топ-менеджера ЮУ АЕС за розкрадання 12 млн

15.12.2021, 16:15
Фото: МВС

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу колишнього начальника управління виробничо-технічної комплектації Южно-Української АЕС Дмитра Соколова. Його звинувачують у розкраданні 12,3 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово и дело».

Також судді задовольнили клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо надання дозволу на заочне засудження Соколова. Його судитимуть заочно за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Раніше, 5 липня, колишньому начальнику управління ЮУ АЕС Дмитру Соколову повідомили про підозру. Соколов зараз ховається за кордоном.

На сайті Міністерства Внутрішніх Справ він оголошений у розшук.

За версією звинувачення, у 2011-2012 роках Соколов, використовуючи підконтрольні його спільнику, бізнесмену Дмитру Лисенку підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, протиправно заволодів коштами «НАЕК «Енергоатом» при закупівлі обладнання, а саме систем кондиціонування, холоду. Як з'ясувалося, обладнання закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 мільйона гривень. Соколова та Лисенко також звинувачують і в іншій справі про розкрадання на ЮУАЕС.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одну справу щодо корупції на ЮУАЕС. У ньому звинувачують колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; екс-бухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» та ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка та Володимира Богатчука.

Останні новини