«Миколаївгаз»: 45% газових лічильників за результатами перевірки визнано непридатними

24.09.2021, 17:00
Фото з відкритих джерел

За 8 місяців 2021 року «Миколаївгаз» було передано на державну повірку 11 тисяч 200 газових лічильників. При перевірці 5 тисяч з них визнані непридатними для подальшої експлуатації.

Всі забраковані прилади обліку будуть замінені компанією за рахунок тарифу на розподіл газу.

Щорічно планову перевірку в Миколаївській області проходять понад 20 тисяч вузлів обліку газу. Цього року під час перевірок придатними для використання визнано 6,1 тисяч приладів, а 5,1 тисяч вузлів обліку не підлягають подальшій експлуатації і ремонту.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг щорічно затверджує розмір обмінного фонду лічильників, тобто певну кількість побутових газових лічильників, які оператори ГРМ можуть замінити за кошти з тарифу. Для АТ «Миколаївгаз» обмінний фонд був закладений в тариф вперше тільки в минулому році.

«Відповідно до плану розвитку АТ« Миколаївгаз »на 2021 рік передбачено понад 12,3 млн. Гривень інвестицій для заміни 6,5 тис. Непридатних лічильників газу і майже 2,5 млн. Гривень для формування обмінного фонду побутових вузлів обліку», - зазначає технічний директор АТ «Миколаївгаз» Дмитро Грицай.

Планова повірка, ремонт та заміна газових лічильників здійснюється за рахунок плати за розподіл природного газу.

Останні новини