Вилучили десятки тисяч гривень та валюту: в поліції Миколаєва розповіли про деталі затримання херсонського військкома

19.09.2023, 15:00

У Миколаєві правоохоронці затримали херсонського військкома та його посередника. За даними слідства, чоловіки вимагали 4500 доларів за розв'язання питання щодо відстрочки від мобілізації.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Сергій Шайхет.

Зі слів Сергія Шайхета, затримані пропонували військовозобов’язаному уникнути мобілізації та створити фіктивні документи щодо непридатності до військової служби та виключити його з військового обліку.

"Під час санкціонованих обшуків у помешканні керівника Територіального центру комплектування слідчі виявили та вилучили 40 тисяч гривень, 25 тисяч доларів США, 12 тисяч рублів та 2 тисячі євро",— написав Сергій Шайхет.

Чоловікам повідомили про підозру за статтею "Комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми". Санкції статті передбачають до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Станом на 19 вересня відносно обох підозрюваних суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 1 470 000 гривень та 214 720 гривень.

Останні новини