У Вознесенську стартує «Школа громадянської дії» для відновлення громад Миколаївщини

18.04.2023, 11:52

Відновлення та розвиток громад розпочинається зі свіжих ідей та молодих лідерів, які можуть втілити ці ідеї у життя. Вже 18 квітня у Вознесенську стартує дводенне навчання, для молодих місцевих лідерів, де вони зможуть отримати нові знання, закріпити їх та заручитись підтримкою коучів для реалізації власних ідей та перспектив по відновленню громад Миколаївщини.

Навчання організовується в рамках проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Заявки для участі у навчання, який анонсував "Фонд розвитку міста Миколаєва" приймались до 16 квітня, а вже 17 квітня відібраним учасникам було направлено програми навчання,згідно яких і стартуватимуть тренінги.

Як зазначає Прес-служа ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва», у програму входить:

  • Презентація результатів громадського аудиту від Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії;
  • З’ясування ключових проблем ефективності врядування на шляху до відновлення сіл та міст гармонійних, спроможних територіальних громад;
  • Формування «Плану відновлення територіальної громади N на 2023- 2026р»;
  • Опрацювання проектів та пошук ресурсів для реалізації Планів;
  • Взаємодії влада громада на основі механізмів місцевої демократії (молодіжні громадські ради, громадські експертиза/аудит, ОСН та інші);
  • Включення в процеси відновлення громад на основі механізмів демократії.

Випускники Школи протягом 2023 рр. з нашою коуч — підтримкою підготують, знайдуть ресурси та реалізують проекти для відновлення своїх ТГ. 

Останні новини