У Миколаївській ОВА оголосили про заборону на продаж риби

12.06.2023, 16:00

У Миколаївській області в річках Південний Буг, Інгулець, у Дніпро-Бузькому лимані станом на 12 червня 2023 року фахівці реєструють збільшення показників кишкової палички.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна–Укрінформ розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, щодоби відбувається забір води з миколаївських водойм для перевірки її вмісту.

"Щодоби роблять забір води у різних точках, ситуація по хлоридах поліпшилася навіть, а по кишкових паличках – погіршилася. Тому зараз буде заборонено купатися скрізь, доки ситуація не стабілізується. Не можна купатися й продавати рибу з тих місць, де було підтоплення", — розповів начальник ОВА.

На Миколаївщині в Баштанському районі через підрив Каховської ГЕС були підтоплені дев'ять артезіанських свердловин.

"Одна, яка зараз, окрім підвозу, подає воду в місто (Снігурівка – ред.), там з пробою все добре, все в нормі. По Миколаєву та по Миколаївському району з заборами води теж все добре. В районі підтоплення, там де був розлив, це важливо, в нас не було кладовищ, скотомогильників, захоронення агрохімікатів чи будь-яких складів. Тому маємо надію, що ситуація вирівняється впродовж тижня", – сказав Віталій Кім.

Останні новини