У Миколаєві вперше в Україні створили програму розвитку річок та маломірного судноплавства

24.11.2021, 14:45
Фото з відкритих джерел

У Миколаєві вперше в Україні розроблено програму розвитку річок та маломірного судноплавства, яка має збільшити туристичну привабливість міста та підвищити якість життя й відпочинку.

Рішення про затвердження цієї програми ухвалено на засіданні виконкому міської ради 24 листопада.

«Миколаїв стане першим українським містом, де буде ухвалено програму розвитку річок та маломірного судноплавства на 2022-23 роки. Це відповідає практиці Європейського Союзу», – сказав заступник міського голови Юрій Андрієнко.

На думку фахівців, реалізація програми дасть змогу перетворити місто на міжнародний центр розвитку яхтового туризму, поліпшити стан водної інфраструктури, збільшити туристичну привабливість, а також покращити екологію і санітарний стан водного фонду та підвищити якість життя й відпочинку у місті.

Миколаїв розташований на берегах річок Південний Буг та Інгул з виходом у Дніпровсько-Бузький лиман, має 137-кілометрову прибережну зону з виходом до Чорноморського узбережжя. Місто – центр вітрильного спорту України. Тож проведення дозвілля на воді, рибалка, катання на човнах та яхтах – це багаторічна традиція місцевих жителів, яку планують використати для розвитку.

За словами заступника директора департаменту економічного розвитку міської ради Діни Шевченко, програма розроблялася з ініціативи та за участю представників бізнесу та громадськості міста.

На її реалізацію заплановано 19,2 млн грн, які будуть передбачені в міському бюджеті на два наступні роки.

 

Останні новини