Стали першими на захист. У Миколаєві вручили відзнаки "За оборону міста"

01.10.2023, 09:15

До Дня захисників та захисниць миколаївським військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, волонтерам та комунальникам вручили відзнаку "За оборону Миколаєва". Нагородили понад 50 людей, які брали участь в обороні міста на початку повномасштабної війни. Першим цю відзнаку отримав генерал Дмитро Марченко.

Кіборг Роман Костенко одним із перших відзнаку "За оборону Миколаєва" отримав військовослужбовець. Розповідає, в перші дні повномасштабної війни разом із генералом Марченко став на захист міста.

"Місто Миколаїв для мене вже давно має особливе значення, я тут прожив понад 12 років і моє військове життя багато в чому пов’язане саме з ним. Але я скажу так, що сьогодні нагороджувалися мої бійці, і для нас, тих, хто відбивав перші дні відбивали атаки ворога, ця нагорода має дуже символічне значення", — розповів Роман Костенко.

Отримав відзнаку і волонтер Володимир Алексєєв. Чоловік говорить, це нагорода — усіх цивільних, які в перші дні не залишили Миколаїв.

Відзнаки захисникам вручив міський голова Олександр Сєнкевич.

Відзнакою "За оборону Миколаєва" нагородили також і військовослужбовців посмертно, говорить Олександр Сєнкевич. Генерал Марченко вручив нагороди родинам загиблих та подякував за службу.

 

Останні новини