Над Миколаївщиною збили дві крилаті ракети — ОК "Південь"

24.06.2023, 10:00

У ніч проти 24 червня 2023 року у небі над Миколаївщиною українські військові із застосуванням засобів протиповітряної оборони збили дві російські крилаті ракети типу Х-101/555.

Про це повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація, посилаючись на інформацію Оперативного командування "Південь".

Вночі 24 червня близько 03:00 на Миколаївщині сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збили дві російські крилаті ракети типу Х-101/555.

Загалом вночі 24 травня війська Російської Федерації атакували Україну 40 ракетами.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Мали атаку стратегічних бомбардувальників з району Каспію. Випустили 40 ракет по Україні, потужна нічна атака. Залучили бомбардувальники Ту-22М, із трьох напрямків атакували — із півночі, півдня та сходу. Дев’ять ракет Х-22 були випущені. Знаємо, ракети ці ще не збивали в Україні. Ця ракета, хоч і крилата, але заходить на ціль по балістичній траєкторії. Тобто треба засоби, що можуть її збивати. Також російські війська застосували дві ракети "Калібр". Із південного напрямку атакували двома іранськими ударними дронами «Shahed-136/131",— повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ

Останні новини