На Миколаївщині вакциновано понад 90% співробітників шкіл, садків та лікарень

09.11.2021, 09:30
Фото: depositphotos

В управлінні освіти Миколаївської міської ради повідомили, що вакцинувалося вже 96% працівників освітньої галузі. Усунено 126 осіб.

- Вакцинованих працівників у закладах освіти – 96%. У дошкільних закладах – 95%. Усього по місту у закладах середньої, дошкільної та позашкільної освіти, а також до професійно-технічних навчальних закладів відсторонено – 126 працівників, з яких 48 – педагогічні працівники: Заклади загальної середньої освіти – 50 працівників; Дошкільної освіти – 48 осіб, із них 14 педагогів; Професійно-технічні заклади освіти – 21, їх 8 – педагогічні працівники; Позашкільні заклади – 7 працівників, з яких 4 – педагоги, – сказали в управлінні.

 

Начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай повідомила, що вакцинованих співробітників медсфери – 92%.

— У нас 92% усі вакциновані, медики які підлягають (вакцинації, - ПОНЕДІЛОК). Решта – близько ста осіб із 5000 тисяч, які мають медичні відводи. Зрозуміло, що ми їх не усуваємо, вони надали нам встановлений зразок усі документи, але 92% у нас щеплені. Якщо хтось додається, то ми їх прищеплюємо. Також у нас усі працівники застраховані від Covid, – сказала Шамрай.

 

В управлінні освіти Миколаївської облдержадміністрації зазначили, що всього вакциновано 97%. Також повідомили, що із 452 шкіл на даний момент 100 шкіл працюють в офлайн-режимі, 113 перебувають на канікулах, а 82 – не працюють через неповну вакцинацію. Інші перебувають на дистанційному навчанні за рішенням місцевих органів влади про високий рівень епідемічної небезпеки.

У медустановах області вакцинувалися понад 80% співробітників, інші або вакцинуватимуться, або мають протипоказання.

Також зазначимо, як повідомив директор управління культури Миколаївської міської ради Юрій Любаров, повідомив, що вакциновано 93% працівників культури.

— Нині у нас працює 1188 людей. Це вся гілка культури міста. Вакциновано однією чи другою дозою 1108 осіб – 93%. 20 людей зараз мають тимчасові довідки, що перехворіли. Робота продовжується. Ті працівники художніх шкіл, які не вакциновані, від сьогодні, 8 листопада, на жаль, усуваються від роботи. Це поодинокі випадки – 1-2 особи на всю галузь. Інші будуть вакциновані один час, - сказав Любаров.

Крім цього, раніше голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив , що в облдержадміністрації вакцинувалися 93% працівників.

— Із 509 людей, які працюють в ОДА, 93% вакциновано. З цих 7% 18 людей мають протипоказання, 2 особи відсторонено, один звільнився за власним бажанням. Це дозволяє облдержадміністрації повністю працювати, не зважаючи на червону зону, маючи сертифікат, – сказав Кім.

Останні новини