На Миколаївщині ліси готують до осінньої висадки, але заміновані території заважають роботі лісівників

20.09.2023, 18:45

 

На Миколаївщині філія "Баштанське лісове господарство" державного спеціалі­зованого господарського підприємства "Ліси України" складається з 10 лісництв. На територіях трьох з них є потреба розмінування 5825 гектарів. Станом на 20 вересня працівники філії готуються до осінньої висадки дерев.

Про це розповів керівник філії Віталій Курликін.

За словами Віталія Курликіна, сім з десяти лісництв Баштанського лісового господарства працюють у штатному режимі, решта — Снігурівське, Мурахівське та частково Березнегуватське. Через засміченість вибухонебезпечними предметами та замінування, не можуть здійснювати звичні функції: обстеження лісу, висадка нових насаджень, неможливо навіть гасити пожежі. Але лісівники продовжують працювати.

У колективі філії 101 працівник. Керівник каже, що цього замало.

"Не вистачає людей. Зараз взагалі проблема з людьми, у зв’язку з призовом, скажемо чесно і відверто, ми ж не приватна організація, ми державне підприємство, ми повинні працювати згідно із законами. Люди бояться йти до нас працювати, не всі, але деякі бояться, що їх можуть призвати йти до армії", — розповідає Віталій Курликін.

Розмінування, якого у Баштанському лісництві потребують 5825 гектарів, провели на невеликих ділянках, говорить керівник філії, чекають на свою чергу.

Нові ліси на площі 1825 гектарів мають висадити цієї осені працівники філії "Баштанське лісове господарство" державного спеціалі­зованого господарського підприємства "Ліси України". Будуть висаджувати дуб і сосну, наразі триває підготовка ґрунту.

 
Останні новини