Миколаївщина займає 4-у позицію за кількістю вакцинованих по Україні

10.08.2021, 12:16

Фото з відкритих джерел

Начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай заявила, що Миколаївська область посіла четверте місце серед інших регіонів України за кількістю вакцинованих людей.

Про це вона заявила в ефірі програми «Добрий вечір» на ТРК «НІС-ТВ».

 На п'ятницю, Миколаївська область займала 4-е місце за кількістю вакцинованих по нашій країні. Я вважаю, що це досить почесне місце, незважаючи на те опір, на масову антищеплювальну компанію, яка проводиться у нас в ЗМІ. Наші люди досить свідомі, вони розуміють, що якщо ти будеш щеплений, то ти будеш захищений. Тому люди йдуть. Уже щеплено 92 тисячі 211 миколаївців, - заявила Шамрай.

За її словами, з 21 липня розпочався п'ятий етап вакцинації, коли можна вакцинувати всіх бажаючих з 18-и років. Ірина Шамрай зазначила, що є вже рекомендації Міністерства охорони здоров'я щодо вакцинації дітей з 12-и років, але це діти, які мають хронічні захворювання.

-Такий наказ зараз юстіруется і як тільки він вийде, ми зможемо приступити до вакцинації цих дітей, - додала вона.

Також начальниця міського відділу охорони здоров'я Шамрай нагадала, що вакцинуватися миколаївці можуть 4-ма вакцинами: AstraZeneca - її використовують в основному для другої дози, CoronaVac - в пунктах вакцинації для неорганізованого населення, Pfizer і Moderna. У місті працює 13 мобільних бригад, які виїжджають на вакцинацію організованих колективів, зокрема, щеплені вже близько 7 тисяч працівників 61 підприємства.

Останні новини