Борги та збитки через неурожайність

13.03.2023, 14:01

На Миколаївщині підприємство «Радгосп «Виноградна долина», що у Вознесенському районі (раніше Веселинівський, — ред.), накопичило більше 8 мільйонів гривень боргів та втратило через неурожайність майже 17 млн грн доходів.

Про це повідомили в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області

Фахівці управління  провели державний фінансовий аудит діяльності ДП за період з 1 січня 2019 по 30 червня 2022 року.

Також повідомляється, що техніка підприємства,в основному, зношена і застаріла. Тому «Радгосп «Виноградна долина» витратив майже 8,3 млн грн на оплату послуг сторонніх організацій з обробітку ґрунту, внесення добрив, обприскування, посіву зернових та технічних культур, перевезення сільськогосподарської продукції.

Держаудитслужба коментує дану справу так:

За досліджений період підприємством було накопичено значні борги з оплати праці (2,8 млн грн), за придбані товари, роботи та послуги (5,5 млн грн), перед державним та місцевими бюджетами (1,9 млн грн). При цьому аудитори встановили низку порушень. Зокрема, через низьку врожайність агрокультур втрачено майже 17 млн грн доходів, а за реалізацію продукції за низькими цінами — більше 5 млн грн. Непроведена претензійно-позовна робота та невикористане право з нарахування штрафних санкцій, не дозволили підприємству отримати додаткових надходжень на загальну суму 872,4 тис. грн

 

Останні новини