Безпека для літніх людей

15.03.2023, 16:52

Шахрайство стало особливо актуальною проблемою в Україні. Поліція все частіше фіксує випадки шахрайства, жертвами якого стають зркрема літні люди, які не знають основ безпеки в інтернеті. Зловмисники використовують такі схеми, як оформлення соціальних виплат, придбання ліків за вигідними цінами, перешкоджання спроби заволодіння банківськими картками, допомога родичам, які нібито потрапили у неприємності.

Такі випадки не є поодинокими, а суми, які втрачають українці можуть сягати десятків тисяч гривень. З метою зменшення кількості шахрайств серед літніх людей та профілактики злочинів, 14 березня начальник сектору взаємодії з громадами обласного главку поліції Олександр Козловець провів зустріч з волонтерами та підопічними Всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні".

Поліцейський розповів учасникам бесіди про основні види шахрайства, методи розпізнання злочинних схем та алгоритми дій у випадку, якщо вже стали жертвою аферистів. 
Наприкінці зустрічі усі присутні отримали буклети із практичними порадами щодо запобігання шахрайству.

Звертаємо особливу увагу та необхідність дотримуватись інформаційної гігієни та безпеки в інформаційному просторі. У разі якщо ви стали жертвою шахраїв – негайно зверніться до поліції.

 

Останні новини