Мумі-тролів на території рф більше не буде

28.03.2023, 16:32

Улюблені дітьми казкові персонажі фінської авторки Туве Янссон  Мумі-троллі відомі в усьому світі. Ці створіння колись були просто персонажами серії дитячих книг, а вже сьогодні образи тролів використовують у рекламах та брендах по всьому світу. Книги про мумі-тролів перекладено більш ніж 50 мовами, а мультфільми показано у понад 120 країнах. 

На сьогоднішній день власником авторських прав на образ відомих Мумі-тролів є фінська компанія Moomin Characters, якою керують спадкоємці письменниці та художниці Туве Янссон. 

У зв'язку із введеними санкціями проти рф та власною позицією, компанія вирішила відмовитись у видачі нових ліценцій на право використання образів персонажів і припинити дію чинних угод.

Видання VPost із посиланням на представника компанії, яка представляє інтереси Moomin Characters у росії зазначило також, що минулого тижня у Москві через відкликання ліцензії правовласником скасували дитяче свято "Весняний фестиваль мумі-тролів", яке планували провести в одному з торговельних центрів.

Останні новини