Київський музей костюма та стилю номінували на престижну європейську премію

28.12.2021, 19:30
Фото: Victoria Museum

Приватний музей костюма та стилю Victoria Museum, присвячений міській моді України 1830-1920 років, став одним з номінантів на премію Кращий музей Європи (EMYA) 2022 року.

про це повідомляє «Вечірній Київ».

Зазначається, що в номінанти на премію потрапляють музеї, чия діяльність відповідає високим європейським стандартам і які реалізують «суспільну якість».

«Через пандемію коронавірусу проведення конкурсу було відкладене, що призвело до зростання конкуренції серед музеїв та збільшення кількості учасників. З понад 300 учасників, європейських музеїв, яким не більше 4-х років, номіновано 59», - ідеться в повідомленні.

Як зазначила колекціонерка, засновниця закладу Вікторія Лисенко, те, що Victoria Museum обрали одним з номінантів серед величезної кількості молодих креативних музеїв Європи — це вже перемога.

«Завдяки участі мого музею в цій премії про Україну та нашу історію ми зможемо розказати на всю Європу вже у травні 2022 року, під час оголошення переможців в естонському місті Тарту. Для мене особисто дуже цінно, що приватний музей представлятиме культуру України», - підкреслила вона.

 

Останні новини