До Всесвітнього дня книги добірка книг про війну в Україні, написаних військовими

23.04.2023, 13:10

До Всесвітнього дня книги ми хотіли б не лише нагадати про користь читання та можливість збагатити свій внутрішній світ гарними літературними творами, а й показати ті книги, які були написані військовими про війну в Україні.

Сучасні реалії змушують людей ні на день не забувати про той біль, через який проходить наша країна, але сильніф та мужні захисники і захисниці, а також незламні українці продовжують створювати щось прекрасне, займатись творчістю та зберігати в пам'яті нашу історію у музиці, кіно та літературі.

Сьогодні, ми хотіли б поділитись із вами добіркою книг, які були написані військовими та описують війну на території України. Майже усі автори зараз знаходяться на передовій та боронять нашу країну від окупантів.

  • «Точка нуль», Артем Чех

Ця книга – лауреат премії «Воїн Світла 2018» та літературної премії Гоголя. Своєрідний щоденник есеїв, написаний під час служби «на нулі» з 2015 по 2016 рр.

  • «Піхота», Мартін Брест

До 2014 р житель Горлівки Болдирєв працював топменеджером телекомунікаційної компанії. Після мобілізації сержант ЗСУ з позивним Мартін Брест став відомим завдяки Facebook. Дописи про життя мотопіхотної роти в передмісті Докучаєвська, атаки та перемоги, розчарування та помилки, які Мартін викладав на сторінці, швидко знайшли свого читача та згодом були видані однією книгою.

  • «Психи двох морів», Юрій Руденко 

Роман охоплює події від Майдану 2014 до Іловайської трагедії. Героїня – ізраїльська журналістка Елла, яка приїхала дізнатися про революцію, а потрапила на війну. 

  • «Сліди на дорозі», Валерій Маркус (Ананьєв)

З 2014 р автор перебував на передовій, брав участь у боях за Слов’янськ і Дебальцеве, отримав поранення. В 2017 р Маркус вирушив у самостійну подорож до Атлантичного океану, по завершенні якої написав книгу.

  • «Безодня», Влад Сорд

Влад Сорд – письменник, учасник російсько-української війни з позивним «Змій». «Безодня» – збірка оповідань, написаних протягом 4 років на війні. Усі історії написані на реальних подіях.

  • «Цуцик», Віталій Запека

Роман «Цуцик» автор позиціонує як антивоєнний. Розповідь роману ведеться від імені цуцика, який народився на сході України. Книгу присвячено волонтерам, тваринам на війні та Юлії Угнівенко – дівчинці з села Кряковка Луганської області, що загинула від російських «градів» разом із родиною.

Дякуємо нашим захисникам і захисницям, а також кожному, хто наближає нашу Перемогу. Сподіваємось, що ці книги стануть для вас не лише черговим прочитаним літературним твором, а нагадуванням про те, що потрібно цінувати життя та не переставати допомагати нашим Збройним Силам і вірити у вільне майбутнє України.

Останні новини