Жителька Доманівки скаржиться на приватне підприємство по сусідству

10.07.2023, 18:00

Жителька селища міського типу Доманівка Людмила Палісіка станом на 10 липня скаржиться на роботу місцевого приватного підприємства. За словами жінки, щороку з липня по вересень, працівники роблять розвіювання та розвантаження зернових культур. Результат – пил та тирса на її подвір’ї.

За словами жінки, на її подвір'ї утворюються пил через дії приватного підприємства.

"Утворюється бруд та пилоподібні речовини, які потрапляють на мою територію. Також під час цього я не можу влітку, коли дуже хочеться відкрити вікно для провітрювання будинку, бо спека, ми цього зробити не можемо"

Людмила зверталася до правоохоронців.

За словами провідної спеціалістки відділу ЖКГ та благоустрою Доманівської селищної ради Любові Томич, у 2021 році склали акт обстеження прибудинкової території Людмили.

"Ми прийшли сюди до керівника з листом, щоб запропонувати йому вжити якихось заходів, щоб не було цього, нас не впустили, не дозволили вручити цього листа. Виходить так, що її будівля знаходиться безпосередньо біля цього паркану, а інші будинки трошки далі. Вони не офіційно просто кажуть, що якщо на подвір’ї залишається оце сміття від кукурудзи, від соняшнику, не пишуть", — говорить Любов Томич.

10 липня 2023 року інспектори держекоінспеції відреагували на заяву жительки Доманівки від 22 червня 2023 року. Працівники лише зовні оглянули територію. Аби потрапити на територію, треба погодження Міндовкілля щодо позапланової перевірки.

"За результатами, якщо буде отримано позитивне погодження державної екологічної інспекції, буде проведена позапланова перевірка в частині охорони атмосферного повітря і саме перевіркою буде або підтверджено, або спростовано ці факти, що ми сьогодні бачили", — говорить інспектор Державної екологічної інспекції в Миколаївській області Андрій Кузюк.

 

 

 

 

Останні новини