ВР підтримала поправку миколаївського нардепа Чорноморова до Держбюджету

04.12.2021, 18:00
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада України підтримала поправку миколаївського народного депутата Артема Чорноморова, яка дозволить громадам наступного року використати гроші, отримані у вигляді субвенції, як компенсацію розташування в тридцятикілометровій зоні спостереження атомних електростанцій.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Як відомо, раніше нардеп Чорноморов знайшов підтримку серед народних депутатів бюджетного комітету Верховної Ради.

Після погодження бюджетним комітетом законопроект був утриманий на засіданні Верховної Ради. В результаті розгляду гроші, які цього року отримали місцеві бюджети громад, що знаходяться в тридцятикілометровій зоні розташування атомних електростанцій, зможуть залишити на наступний рік і продовжити реалізацію задуманих проектів.

Поправку, запропоновану нардепом Чорноморовим, було внесено до законопроекту №6298 «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери).

Як відомо, Кабмін позбавив пільг на електроенергію громадян, які проживають у 30-кілометровій зоні навколо АЕС. Після чого народний депутат України Артем Чорноморов став одним із ініціаторів звернення Парламенту до Кабміну з вимогою повернути пільги українцям , які живуть у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, а також для тих, хто використовує у своїх будинках електрообігрів. До цього нардеп Чорноморов заявляв, що рішення встановити єдиний тариф на електроенергію, яким пільг було позбавлено одразу чотири категорії населення, було зроблено за спиною Президента.

Останні новини