Нардеп Чорноморов заявив про створення в Раді комісії з антирейдерських захоплень на Миколаївщині

30.09.2021, 12:00
Фото з відкритих джерел

Як відомо, працівники підприємства «Зорі над Бугом» відмовилися визнавати новим директором Сергія Коцюбу, який отримав посаду, вигравши конкурс. Трудовий колектив вважає, що конкурс було проведено незаконно та вважають своїм керівником Юрія Єлиневського.

У свою чергу Сергій Коцюба звинуватив Єлиневського в тому, що через його дії на підприємстві накопичуються борги, у тому числі й із заробітної плати.

– «Насамперед, я хотів би сказати, що це питання не має кольору партії, гасел та жодного політичного забарвлення. Це питання справедливості та, найголовніше, благополуччя людей, які працюють у цьому господарстві. Більшість із вас, як я знаю, мають пряме відношення до аграрного сектору Миколаївської області. І я вважаю, що ніхто з вас не ставить під сумнів професіоналізм Єлиневського Юрія Юрійовича, який упродовж 18 років доводив це в академії аграрних наук своїми здобутками в науці та економічними показниками як на рівні області, так і всієї держави. «Зорі над Бугом» входять до десятки найкращих підприємств Національної академії аграрних наук на сьогодні. Це показове підприємство, яке завжди допомагало і області, і громаді, в якій знаходиться, і навіть, за людською добротою.

Також народний депутат повідомив, що члени комітету Верховної Ради з аграрних питань підтримали звернення до керівництва Аграрної академії наук та правоохоронних органів, аби розібратися у ситуації.

— «Щоб розібратися, як у конкурсі перемогла людина, яка не має жодного відношення до сільського господарства. Це обурення, оскільки ми, як члени аграрного комітету, розуміємо, що діється в аграрній академії. Переконаний, що незабаром Верховна Рада створить тимчасову слідчу комісію, яка візьме під власний депутатський контроль усі рейдерські заходи, які відбуваються зараз Миколаївською областю та по всій Україні», — заявив Чорноморов.

Крім цього, нардеп закликав депутатів облради підтримати звернення до державних органів влади з проханням розібратися з питанням призначення директора держпідприємства «Зорі над Бугом».

– «Прошу у цьому питанні виступити монолітом та підтримати хоча б людей, які там працюють. На моє власне переконання і суб'єктивну думку, нова людина, яка прийде, не знатиме, чим живуть люди цього підприємства, що їх хвилює, скільки у них дітей і що діти матимуть у майбутньому», — заявив нардеп.

Після виступу Чорноморова до нього звернувся заступник голови облради Володимир Фроленко, який попросив «включитися» у ситуацію із ще сільгосппідприємством – «Степове».

– «Хотів би сказати, що я тут не для доповіді від аграрного комітету чи від Аграрної академії наук, і ваше питання не стосується теми. Це по-перше. По-друге, «вмикатися» можуть лише світильники та інші електроприлади. Тут було питання щодо депутатської етики: прошу дотримуватися професійного сленгу, який тут має бути прикладом. І, по суті, щодо «Степового» та «Виноградної долини»: ці два підприємства знаходяться під управлінням Фонду держмайна, які були передані ним у 2019-му році», — заявив нардеп і запропонував Фроленко і депутатському корпусу з питання «Степового» та "Виноградної долини" звертатися до Кабінету міністрів України у відомстві якого знаходиться Фонд держмайна.

Останні новини