Нардеп Чорноморов виступив проти планів Мінекономіки

22.10.2021, 11:45
Фото з відкритих джерел

Артем Чорноморов заявив, що якщо мінімальну ціну на вино залишити колишньою, це розв'яже руки несумлінним виробникам, а підприємства з репутацією опиняться під загрозою закриття, оскільки їм стане невигідно виробляти якісний продукт.

Про це, зокрема, йдеться у зверненні громадської організації "Укрсадвінпром" на ім'я народного депутата. Там звертають увагу, що вітчизняний ринок вина повністю складатиметься з імпортної готової виноробної продукції, що «автоматично призведе до падіння попиту на виноград на сировинному ринку України».

 Покупці винограду — вітчизняні виробники вина припинять своє виробництво, а відтак припинять закупівлю винограду у виноградарів. Виноградарі будуть змушені викорчовувати висаджений виноград та займатися іншою сільськогосподарською діяльністю, або взагалі припинити її, — йдеться у зверненні.

За даними, які надали в «Укрсадвінпром», вже сьогодні в деяких торгових мережах України відсоток імпортної алкогольної продукції, що пропонується кінцевому споживачеві, сягає 85%, а вітчизняній лише 15%.

Останні новини