Нардеп Чорноморов підтримав ідею майнити біткоїни на ЮУ АЕС

04.10.2021, 15:30
Фото з відкритих джерел

Про це  нардеп  написав на своїй сторінці у Facebook.

Учасником проекту може стати будь-який бажаючий шляхом купівлі акцій компанії, яка взялася за його реалізацію.

 «Днями був у Южноукраїнську на презентації Проекту будівництва Цифрової енергетичної станції. «Що це таке?»: Запитайте мене. Це станція, яка дає можливість трансформувати електричну енергію на цифрову, тобто перетворити на криптовалюту», — розповів нардеп.

За словами Чорноморова, для втілення проекту в життя необхідно виконати низку умов.

 «Для реалізації проекту потрібна земельна ділянка з підготовленим майданчиком, енергія, певна кількість трансформаторів, морські контейнери, обладнання для трансформації енергії та інтернет. Передбачається, що саме Южно-Українська АЕС забезпечуватиме ЦЕС електроенергією. Атомній станції таке сусідство дозволить реалізувати надмірну електроенергію, а для регіону створить нові робочі місця, дасть поштовх до розвитку економіки та цифрової інфраструктури», - розповів нардеп.

Як додав Чорноморов, «Енергоатом» вже розпочав впровадження аналогічних технологій на Рівненській та Запорізькій атомних станціях.

 «На мою думку, проект справді цікавий та перспективний. До речі, для будівництва пропонують створити своєрідний кооператив. Стати його членом зможе будь-який громадянин України, придбавши акції», - розповів Чорноморов.

Також він повідомив, що для того, щоб дізнатися більше про трансформацію електроенергії у віртуальний актив, можна звернутися до інформаційного центру Южно-Української АЕС.

 «Під час екскурсії в Інформаційному центрі «Імпульс» усім охочим продемонструють прототип цифрового трансформатора та розкажуть про принципи його роботи», — сказав нардеп.

 

Останні новини